Centrul de Studii Transilvane

Departamentul editorial

CENTRUL DE STUDII TRANSILVANE
Departamentul editorial

Centrul de Studii Transilvane functionează de asemenea ca editură, acreditata de CNCSIS. În Editura Centrului de Studii Transilvane au publicat de-a lungul timpului personalități ale istoriografiei române și europene, multe din aceste cărți apărând în limbi de circulație internațională. Prin sistemul de expediții interne și externe al Centrului, aceste cărți au ajuns în biblioteci de renume din întreaga lume, constituind un mod eficient de difuzare în mediile științifice internaționale a informațiilor privind istoria și cultura Transilvaniei.

Traducator
Bogdan ALDEA

Traducător de limbă engleză, interpret de conferință. Lector universitar la Catedra de Limbi Moderne Aplicate, Facultatea de Litere, Universitatea „Babes-Bolyai”.  

tehnoredactor
Oana Roxana GOIA

Jurnalistă, scriitoare, activistă comunitară, tehnoredactor, editor.

Redactor de carte
Virgil LEON

Poet, corector, redactor, editor.  Redactor, apoi tehnoredactor și redactor-șef adjunct la revista Echinox (1981-1985), profesor la Liceul Industrial nr. 1 Petroșani (1985-1988) și la Școala Generală Ceanu Mare (1988-1990), corector și redactor la revista Apostrof (1990-1996, 2005-2017), redactor la Centrul de Studii Transilvane (din 1995).

REDACTOR DE CARTE
George STATE

Poet, redactor, traducător. Redactor asociat la editurile Idea (din 2007) și Tact (din 2009), pentru care a și tradus (singur sau în colaborare) diverse scrieri teoretice de Walter Benjamin, Boris Groys, Karl Löwith, Peter Szondi, Jacob Taubes ș.a. Redactor la Centrul de Studii Transilvane (din 2013).

referent de specialitate
Cosmina VARGA

Secretar tehnic de redacție (din 2001), tehnoredactor, iar din 2020 referent la Centrul de Studii Transilvane. 

CENTRUL DE STUDII TRANSILVANE
Departamentul de cercetare
CENTRUL DE STUDII TRANSILVANE
Departamentul administrativ